Mesazhe SMS: Nën Fuqinë e Fushatës Aktive për Sukses Biznesi

Collaborate on cutting-edge hong kong data technologies and solutions.
Post Reply
mdabuhasan

Mesazhe SMS: Nën Fuqinë e Fushatës Aktive për Sukses Biznesi

Post by mdabuhasan »

Në botën e marketingut dixhital, ka shumë mënyra për të folur me klientët. Një nga mënyrat më të fuqishme është mesazhi SMS. Është i drejtpërdrejtë. Është i shpejtë. Klientët e shohin menjëherë. Kur kombinohet me një platformë si Active Campaign, fuqia e saj rritet shumë. Kështu, bizneset mund të dërgojnë mesazhe të automatizuara. Ato mund të dërgojnë mesazhe të personalizuara. Dhe mund t'i dërgojnë në kohën e duhur.

Përdorimi i mesazheve SMS në Fushatë Aktive është i bleni lista e numrave të telefonit thjeshtë. Së pari, ju mblidhni numrat e telefonit. Më pas, ju krijoni një listë. Pas kësaj, ju krijoni një fushatë. Kjo fushatë mund të jetë një mesazh i thjeshtë. Gjithashtu mund të jetë një seri mesazhesh. Ajo mund të dërgojë mesazhe automatikisht. Ajo i dërgon ato kur një klient bën diçka. Për shembull, kur ai regjistrohet. Apo kur ai blen një produkt. Kjo e bën marketingun shumë efikas.

Për më tepër, marketingu SMS është personal. Mund t'i drejtohesh klientit me emër. Mund t'i dërgosh një ofertë speciale. Ofertë e cila është vetëm për të. Kështu, klienti ndihet i vlerësuar. Dhe ka më shumë gjasa të kthehet. Kjo është thelbi i një strategjie të mirë. Të flasësh direkt me klientin.

Pse SMS-ja është Një Mjet i Rëndësishëm në Marketing?

SMS-ja është një mjet i rëndësishëm. Së pari, ka një normë hapjeje shumë të lartë. Njerëzit i hapin pothuajse të gjitha mesazhet SMS. Zakonisht i hapin brenda 3 minutave. Kjo e bën atë shumë më të shpejtë se email-i. Kështu, mesazhi juaj shihet menjëherë. Dhe ka një shans të madh për të ndihmuar shitjen.

Së dyti, SMS-ja është e drejtpërdrejtë. Ai shkon direkt në telefonin e klientit. Nuk humbet në një kuti postare plot. Nuk humbet në spam. Ai shfaqet direkt në ekran. Përveç kësaj, nuk kërkon internet. Edhe nëse klienti nuk ka internet, ai e merr mesazhin. Kjo është një avantazh i madh.

Image
Si rrjedhojë, SMS-ja është perfekte për njoftime të shpejta. Për shembull, një ofertë që zgjat vetëm sot. Ose një konfirmim porosie. Ose një alarm i rëndësishëm. Mesazhi arrin menjëherë. Dhe kërkon vëmendje. Të gjitha këto e bëjnë atë një mjet të pazëvendësueshëm. Ai është një pjesë e rëndësishme e një fushatë aktive.

Si Funksionon Mesazheria SMS në një Fushatë Aktive?

Në një platformë si Active Campaign, funksionimi është i thjeshtë. Së pari, duhet të keni numrat e telefonit. Kjo duhet të bëhet me leje. Klientët duhet të kenë dhënë pëlqimin e tyre. Më pas, ju duhet të keni një numër telefoni. Ky numër është i kompanisë. Ai përdoret për të dërguar mesazhet.

Së dyti, ju duhet të krijoni një automatizim. Automatizimi është një seri hapash. Ai ndodh kur një klient bën diçka. Për shembull, një klient mbush një formular. Pastaj, automatizimi fillon. Hap pas hapi, ai dërgon një email. Dhe pas emailit, ai dërgon një SMS. Ky proces është i thjeshtë. Dhe mund të bëhet në pak minuta.

Përveç kësaj, mund të përdorni kushte. Për shembull, "Nëse klienti nuk e hapi emailin, dërgo një SMS." Kjo strategji është shumë e fuqishme. Ajo siguron që mesazhi juaj të shihet. Dhe kjo rrit shanset e shitjes. Active Campaign e bën këtë proces të lehtë.

Mbledhja e Numrave të Telefonit në Mënyrë Ligjore

Mbledhja e numrave të telefonit është thelbësore. Por duhet të jetë ligjore. Klientët duhet të japin pëlqimin e tyre. Ky proces quhet "opt-in". Si mund ta bësh këtë? Shumë thjesht. Së pari, krijoni një formular në faqen tuaj. Në formular, kërkoni email-in dhe numrin e telefonit. Gjithashtu, vendosni një kuti. Kjo kuti duhet të thotë, "Po, dua të marr mesazhe SMS." Klienti duhet ta klikojë atë.

Përveç kësaj, mund të kërkoni leje me gojë. Kur flisni me një klient, pyesni atë. "A mund t'ju dërgojmë mesazhe me oferta speciale?" Njerëzit shpesh thonë "po". Më pas regjistroni këtë pëlqim. Gjithmonë duhet të jeni të qartë. Duhet të dini se çfarë do t'i dërgoni. Dhe sa shpesh.

Si rrjedhojë, mbledhja e numrave është një hap i rëndësishëm. Dhe duhet bërë në mënyrë të drejtë. Kjo ndihmon të ndërtoni një marrëdhënie besimi. Dhe kjo marrëdhënie është thelbi i një fushatë aktive të suksesshme.
Post Reply